• fu'a_ulu
  • fu'a_ulu

taavale Zhuomeng | Dragon Boat Festival, fa'asoa ma oe

《Taavale Zhuomeng | Dragon Boat Festival, fa'asoa ma oe》

Dragon Boat Festival i, manogi Zongye. Uo pele, Zhuomeng Auto o loʻo i ai iinei e faʻasalalau atu faʻafeiloaʻiga sili ona faamaoni mo oe!
I lenei tausamiga masani o le faitau afe o tausaga, o le taavale a Zhuomeng e masani ona o faatasi ma tagata uma. E pei i matou o le filo silika faigata e fesoʻotaʻi vavalalata vaega taʻavale uma e maua ai le puipuiga faʻalagolago mo lau taavale.
O le Zhuomeng Auto e masani ona pipii i le manatu o tomai faʻapitoa, tulaga lelei ma le tautua, ma ua tuuto atu i le tuʻuina atu o oloa sili ona lelei mo le tele o tagata e ona taavale. Pe o se sikulima laʻititi, poʻo se vaega autu, matou te filifilia ma le faʻaeteete ina ia mautinoa o faʻamatalaga uma e mafai ona tuʻu i le suʻega.
O le Dragon Boat Festival, lea e lauiloa foi o le Duanyang Festival, Dragon Boat Festival, Double Festival, Double Five festival, aso tausamiga, ma isi, o se tausamiga masani a le tagata Han, o le aso o le lima o aso o le lima masina masina uma. tausaga, o se tuufaatasiga o tapuaiga i atua, tatalo e tetee atu agaga leaga, faamanatuina faafiafiaga ma meaai o se tasi o tausamiga a tagata. O le Dragon Boat Festival na afua mai i le tapuaʻiga i le lagi faanatura ma na tupu mai i le tapuaʻiga i tarako i aso anamua. I le ogatotonu o le taumafanafana o le Dragon Boat Festival, Canglong fitu po e lele i le ogatotonu o le itu i Saute, i le tulaga sili ona "saʻo" i le tausaga atoa, e pei lava o le laina lona lima o le Tusi o Suiga · Qiangua: "Flying dragon in the aso." Dragon Boat Festival o le aso fiafia lea o le "tarako lele i le lagi", o le tarako ma le tarako aganuu masani i taimi uma i le talafaasolopito o le Dragon Boat Festival.
O le Dragon Boat Festival e lauiloa i Saina ma le aganuu a Saina li'o o le tausamiga faaleaganuu masani, o le talatuu a Chu fatusolo Qu Yuan i le vaitaimi o Taua i le aso lima o le lima o le Vaitafe o Miluo e pule i le ola, o le a tupuga mai foi le Dragon. Fa'amanatuga o Va'a e fai ma fa'amanatuga i le tausamiga o Qu Yuan; E iai foʻi faʻamatalaga e manatua ai Wu Zixu, Cao E ma Jie Zitui. O le amataga o le Dragon Boat Festival e aofia ai le aganuu astrological anamua, filosofia humanistic ma isi vaega o mea o loʻo i ai, o loʻo i ai le loloto ma le tamaoaiga faʻale-aganuʻu, i le tofi ma le atinaʻeina o tu ma aga masani a tagata lautele, ona o aganuu eseese faʻaitulagi ma iina. o eseesega i totonu po'o fa'amatalaga o tu ma aga.
O le Dragon Boat Festival o se tasi lea o faʻamanatuga masani a Saina e fa, faʻatasi ai ma le Spring Festival, Qingming Festival ma Mid-Autumn Festival. O le aganuu a le Dragon Boat Festival e telē lona aafiaga i le lalolagi, ma o nisi o atunuu ma itulagi o le lalolagi e iai foi gaoioiga e faamanatu ai le Dragon Boat Festival. I le masina o Me 2006, na aofia ai e le Fono a le Setete i le vaega muamua o le lisi o measina a le atunu'u e le mafaitaulia; Talu mai le 2008, ua lisiina o se aso malolo a le atunuu. Ia Setema 2009, na fa'amaonia aloaia ai e le UNESCO lona fa'aofiina i le Lisi o Sui o le Measina Fa'ale-aganu'u Intangible of Humanity, ma o le Dragon Boat Festival na avea ma ulua'i fa'amanatuga a Saina e aofia ai i le Talatuu Fa'ale-aganu'u a le Lalolagi.
Tu'uga va'a tarako
O vaʻa tarako, e le pei o vaʻa masani, e eseese i le tele ma le numera o lima radial. E pei o Guangzhou Huangpu, va'a tarako eria i le taulaga, 33 mita le umi, e 100 tagata i luga o le auala, radial lima e uiga i 80 tagata. O le vaa tarako Nanning e sili atu i le 20 mita le umi, o vaa taitasi e 50 pe 60 tagata. Miluo City i Hunan itumalo tarako vaa e 16-22 mita le umi, valu lima 24-48 tagata. O le va'a tarako i Fuzhou, le itumalo o Fujian, e 18 mita le umi ma e 32 lima radial. O vaa tarako e masani ona umi ma vaapiapi, e iai le ulu tarako ma le siʻusiʻu tarako i le taumuli. O le lanu o le ulu tarako e mumu, uliuli, efuefu ma isi lanu, e tutusa ma le ulu o le moli tarako, ma e ese le tulaga. E masani ona vaneina i laupapa ma vali (o loʻo iai foʻi fusi pepa ma vulu). O le siʻusiʻu o le tarako e masani ona vaneina fafie atoa ma vaneina i una ma ofutau. A o lei faia le tuuga vaa tarako, e tatau ona tatou valaaulia le tarako ma fai taulaga i le atua. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vaʻa tarako i Guangdong, i luma o le Dragon Boat Festival e tulaʻi mai le vai, taulaga i le Atua i Saute Saina Sami i le malumalu i Saute Saina Sami, faʻapipiʻi le ulu, le siʻusiʻu tarako, ona saunia lea mo le tuuga. Ma faʻatau se pea pepa moa i luga o le vaʻa tarako, mafaufau e mafai ona faʻamanuiaina le saogalemu o le vaʻa (e fetaui lelei ma le vaʻa manulele anamua). Fujian, Taiuani i le tapuaiga i le Malumalu o Mazu. O nisi tuusao i le vaitafe e ositaulaga le ulu tarako, fasi toto moa i luga o le ulu tarako, e pei o Sichuan, Guizhou ma isi vaega taitasi. Ma Miluo aai, itumalo Hunan, ao lei alu le tuuga i le malumalu o Quzi malumalu, o le ulu tarako mo le atua Weng tapuai i le malumalu, ofu ie mumu i luga o le ulu tarako, ona sosoo ai lea ma se tuuga ulu tarako i luga o le vaa, tapuai uma. le tarako le Atua, ma faamanatu Qu Yuan. I Zigui, lona nuu i le itumalo o Hubei, e iai foi sauniga e tapuai ai ia Qu Yuan. Sanitary Dragon Boat Festival i le mafaufau o tagata anamua o se mea oona, aso leaga, i le talitonuga o tagata ua tuʻuina atu lenei manatu, o lea o loʻo i ai ituaiga uma o le filemu, tu ma aga faʻalavelave. O le mea moni, e mafua ona o le vevela o le tau, e faigofie ona mamaʻi tagata, e faigofie foi ona sosolo le mala, faʻatasi ai ma gata ma iniseti faʻatupuina, faigofie ona utia tagata, o lea e tatau ai ona tatou matua faʻaeteete, o le faʻavaeina lea o lea masani. O tausamiga ma aganuʻu eseese, e pei o le pikiina o vailaʻau, sausau puipui ma faitotoʻa i le uaina moni, inu uaina Pu, ma isi, e foliga mai o ni talitonuga sese, ae e aoga i gaoioiga tau soifua maloloina. O le Dragon Boat Festival e mafai ona manatu o se vailaʻau masani ma le soifua maloloina, o se tausamiga mo tagata e tau faasaga i faʻamaʻi ma iniseti. I aso nei, o nei faiga faʻalesoifua maloloina e tatau lava ona atiaʻe ma faʻaauau. Tu ma aga masani a tagata
O le Dragon Boat Festival o se tausamiga a tagata lauiloa i Saina, o le Dragon Boat Festival, o le masani masani a le malo o Saina talu mai aso anamua, ona o le lautele o le eria, faatasi ai ma le tele o tala ma talatuu, e le gata ina maua ai le tele o igoa eseese. , ae e eseese foʻi tu ma aga. Dragon Boat Festival i le ogatotonu o le taumafanafana, o le aso fiafia lea o le tarako i le lagi, o le Dragon Boat Festival i le tulaga o le tapuaʻiga o vaʻa tarako o se autu masani taua, o lenei aganuu o loʻo lauiloa pea i le itu i saute o le talafatai o Saina. E le gata i lea, o se faasologa o aganuu a le Dragon Boat Festival na maua mai foi i le numera o Yin-yang ma vaitau. E tusa ai ma le numera o Yin ma Yang, o le aoauli o le Yang, ma le lua aoauli o Zhiyang. Na manatu tagata anamua o le Dragon Boat Day i le aoauli, tolu aoauli mamafa, o le taimi sili lea o Yang, e sili ona mafai ona talepeina le leaga Yin. Na manatu foi tagata anamua o le Dragon Boat Festival o se tausaga manuia i luga o le solstice o le taumafanafana, e taʻua o le "Dragon flower meeting", o loʻo i ai se "tasi i le olaga atoa o le fugalaʻau fugalaʻau". O le taumafanafana o le vaitau o Yin ma Yang lua qi tauvaga, e alu Yang i le pito i luga, ua faamalosia Yin e le pito i lalo, o le masina mama Yang lelei Qi, mo Yin fefe leaga. O le taumafanafana o se vaitau foi e aveese ai le mala, o le midsummer Dragon Boat Festival Yang malosi, o mea uma i le taimi nei o loʻo manuia, o le aso sili lea ona malosi o vailaʻau faʻamaʻi i le tausaga, o le Dragon Boat Festival o lenei faʻamaʻi faʻamaʻi e sili ona aoga ma aoga. . Ona o le aso o le Dragon Boat Festival, o le lagi ma le lalolagi mama Yang kasa lelei e aoina ai le tele o Yin leaga ma uiga faʻataulāitu o laʻau o le aso, o le tele o tu ma aga o le Dragon Boat Festival na tuufaasolo mai i aso anamua e iai Yin leaga ma faʻamaʻi mea e puipuia ai. e pei o le tautau o wormwood, vai aoauli, fufui vai tarako vaa, nonoa filo silika lima lanu e taofia ai le leaga ma le fufuluina o vai laau, atractylode puipuia faamaʻi ma isi aganuu.
E pei lava o le tuuga o le Vaa Tarako i le Dragon Boat Festival, o loʻo matou faʻamalosi foʻi i luma i le pisinisi, faʻaleleia atili i matou lava ma tulituliloaina le tulaga lelei. I lenei aso fa'apitoa, se'i o tatou lagona fa'atasi le lalelei o tu ma aga masani, ae manatua fo'i le tuliloaina o le lelei a Zhuomeng.
Talosia ia e fiafia i le fiafia ma le mafanafana ma lou aiga i lenei aso malolo o le Dragon Boat Festival. Ma o le a faʻaauau pea ona galue malosi le Zhuomeng Auto e faʻaopoopo atili le matagofie i lou olaga taʻavale!
Mulimuli ane, toe tasi, ou te moomoo i tagata uma ia soifua maloloina ma fiafia Dragon Boat Festival!
Taavale Zhuomeng

Zhuo Meng Shanghai Auto Co., Ltd. ua tuuto atu i le faatauina atu o vaega taʻavale MG & MAUXS faʻafeiloaʻi e faʻatau.

 

1


Taimi meli: Iuni-10-2024